ОКСІ БАНК запустив Google Pay для власників карток Mastercard

Тепер власники карток Mastercard від ОКСІ БАНКу можуть платити офлайн за допомогою смартфону з NFC та розраховуватися за покупки в інтернеті одним дотиком з Google Pay.

З Google Pay можна розраховуватися смартфоном на касі супермаркету, на пошті, у метро та інших видах громадського транспорту тощо. Для оплати треба лише піднести пристрій з NFC до безконтактного платіжного термінала. Для цього не потрібне підключення ані до інтернету, ані до мобільної мережі. Тобто оплата можлива навіть у режимі польоту. 

«Ми постійно удосконалюємося, щоб покращувати платіжний досвід наших клієнтів. Раді, що оперативно разом із партнерами з Mastercard, ми реалізували Google Pay для власників всіх карток ОКСІ БАНКу. І на цьому не зупиняємося. Найближчим часом наші клієнти (і фізичні, і юридичні особи) отримають ще більше нових продуктів та  корисних фіч, які спростять користування платіжними інструментами», — зазначає експерт у фінтех галузі, акціонер АТ «ОКСІ БАНК» Ігор Фісун.

Безконтактну оплату Google Pay підтримують смартфони, що мають операційну систему Android не нижче 5.0 версії та вбудований NFC-чіп. Платити можна не лише смартфоном, а й смартгодинником на базі Wear OS 2.15 та вище з NFC.

Перед початком використання сервісу треба завантажити додаток Google Pay з Play Market та підтягнути в електронний гаманець банківські картки Mastercard від ОКСІ БАНКу. Щоб оплатити покупку смартфоном, потрібно розблокувати телефон та підтвердити платіж. Вид підтвердження можна обрати на свій розсуд: цифровий, графічний ключ або ж найбезпечніший варіант – біометрія. Якщо до цього телефон не був під паролем, Google Pay попросить його встановити, оскільки це одна з гарантій безпеки ваших грошей.

Покупки за допомогою Google Pay максимально безпечні завдяки глобальній цифровій платформі токенізації, на базі якої функціонує технологія. Номер картки замінюється 16-значним кодом, або ж токеном, що забезпечує найвищий рівень захисту транзакції.